Διεύθυνση έργου: Λεωφόρος Αθηνών 112
Περίοδος Κατασκευής: Απρίλιος - Ιούνιος 2016


Τον Ιούνιο του 2016 ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση και μεταφορά των κεντρικών γραφείων του ΟΠΑΠ στο νέο επταώροφο κτήριο έκτασης 14.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Αθηνών 112. Δημιουργήθηκε ένα κτήριο γραφείων με σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που παρέχει την απαραίτητη ευελιξία στο εργασιακό συγκρότημα. Η εσωτερική του διαμόρφωση ξεφεύγει από την αυστηρή λογική της οργάνωσης ενός χώρου εργασίας με τους ανοιχτούς χώρους και τα κινητά χωρίσματα να προσδίδουν ελευθερία στο χώρο αφήνοντας παράλληλα το φυσικό φως να κυριαρχήσει. Οι αρχιτεκτονικές εναλλαγές είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο του έργου και επιτυγχάνουν την αρμονική συνύπαρξη των χώρων εργασίας με τους χώρους χαλάρωσης και ανάπαυλας. Η αρχιτεκτονική, στατική και μηχανολογική μελέτη εκπονήθηκε από το γραφείο A&M Architects.